Συντήρηση Air Condition

Service air condition για μέγιστο χρόνο ζωής και σωστό κλιματισμό

Συντήρηση Κλιματιστικού

Συντηρούμε και επισκευάζουμε κλιματιστικά σε όλη την Αθήνα και τα Βόρεια Προάστια με έμπειρους ψυκτικούς. Η διαδικασία συντήρησης του air condition είναι καλό να γίνεται δύο φορές το χρόνο αν χρησιμοποιείται για ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα ή τουλάχιστον μία φορά το χρόνο αν χρησιμοποιείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η σωστή συντήρηση εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, καθαρότερο αέρα και ουσιαστική καταπολέμηση των βακτηρίων και μικροβίων που μαζεύονται στην συσκευή. Παράλληλα ένα air condition που συντηρείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής και λιγότερα προβλήματα όπως ο θόρυβος της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας.

Επικοινωνήστε με την ομάδα μας για το service του air condition.

Γιατί συστήνουν οι κατασκευαστές συντήρηση air condition από επαγγελματία ψυκτικό

Πέρα από τον (σημαντικό) καθαρισμό των φίλτρων που μπορεί να κάνει κανείς και μόνος του κάθε μήνα χωρίς να χρειάζεται να επέμβει ψυκτικός, η διαδικασία συντήρησης κλιματιστικών περιλαμβάνει εργασίες και αναλώσιμα που είναι επικίνδυνα για χρήση από μη επαγγελματίες.

Οι ψυκτικοί μας διαθέτουν όλα όσα απαιτούνται όπως φρέον και απολυμαντικές ουσίες κατάλληλες και ενδεδειγμένες για χρήση στην εσωτερική και εξωτερική μονάδα ενός κλιματιστικού, φυσικά εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ. Η εμπειρία τους μπορεί να προλάβει ακριβές επιδιορθώσεις, όπως είναι η βλάβη σε πλακέτες.

Πλεονεκτήματα σωστής συντήρησης air condition

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα, καθώς η κατανάλωση ρεύματος μπορεί να αυξηθεί πολύ σε συσκευές κλιματιστικών που δεν έχουν συντηρηθεί για χρόνια. Ακόμα και σε εξοχικές κατοικίες που γίνεται χρήση του κλιματιστικού για λίγες εβδομάδες το χρόνο, η ετήσια συντήρηση είναι σημαντική.

Επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή απόδοση του air condition, ο χώρος που είναι τοποθετημένο ψύχεται ή θερμαίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα και μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας δεν αυξάνει τον θόρυβο που μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός στην βεράντα ή την αυλή που είναι τοποθετημένη και μειώνεται και ο θόρυβος που δημιουργείται από τα εξαρτήματα της εσωτερικής μονάδας όσο περνάνε τα χρόνια. Παράλληλα η δυσοσμία που συνήθως προκαλείται από μικρόβια, μύκητες, βακτήρια, ακόμα και έντομα και ποντίκια προλαμβάνεται με την σωστή συντήρηση.

Η εγγύηση που παρέχουν οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως Mitsubishi, Toyotomi, Daewoo, General Electric, Daikin, Fujitsu, Hitachi, LG, Mercury, Panasonic, Samsung και Toshiba θεωρείται άκυρη αν έχει επέμβει μη επαγγελματίας ψυκτικός στην συσκευή σας.

Τέλος ένας έμπειρος και σωστά εκπαιδευμένος ψυκτικός μπορεί να διαγνώσει προβλήματα που οδηγούν σε δαπανηρές βλάβες και να επέμβει πριν γίνει μεγαλύτερη ζημιά. Πραγματοποιείται ανίχνευση διαρροής ψυκτικού υγρού και μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος κατά την διάρκεια της λειτουργίας του air condition.

Κόστος συντήρησης air condition

Το κόστος εξαρτάται από τις εργασίες που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν. Ο ψυκτικός μας θα σας ενημερώσει σχετικά μόλις πραγματοποιηθεί ο αρχικός έλεγχος του κλιματιστικού. Για παράδειγμα αν υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια ψυκτικού υγρού, το κόστος θα αυξηθεί.

Δεν συνιστάται η συντήρηση από «ειδικούς» που υπόσχονται ολοκληρωμένες λύσεις με 10 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα οι ψυκτικοί μας επισκευάζουν κλιματιστικά που έχει γίνει ελλιπέστατη συντήρηση των 10 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης το κόστος επισκευής βλαβών των λιγότερο γνωστών κατασκευαστών που είναι συνήθως Κινεζικής προέλευσης είναι μεγαλύτερο, καθώς οι πλακέτες και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά συστήματα της συσκευής είναι δυσκολότερο να επιδιορθωθούν.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας για να σας στείλουμε την προσφορά μας. Αν η κατοικία σας διαθέτει παραπάνω από ένα air condition που θα συντηρηθεί την ίδια μέρα υπάρχει έκπτωση.