Έχετε διαμέρισμα ή άλλο ακίνητο στην Αθήνα;

Έχουμε τη λύση! Αποκτήστε αυξημένο εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις
Sharing Economy

Διαχείριση διαμερισμάτων και άλλων ακινήτων στην Αθήνα

Αναλαμβάνουμε την πλήρη διαχείριση του διαμερίσματός σας σε Airbnb(™), Booking.com(™) και Expedia(™) στην Αθήνα και παρέχουμε εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες μέσα από ένα δίκτυο έμπειρων συνεργατών στους τομείς καθαριότητας και φιλοξενίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να… πληρώνεστε όταν έρχονται κρατήσεις. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η CloudKeys!

Μοναδική εξυπηρέτηση για μοναδικούς ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενους

Η καθημερινή εξυπηρέτηση σε κρίσιμους τομείς που αφορούν την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του ακινήτου σας και την μοναδική εμπειρία των φιλοξενούμενων αποτελούν την κεντρική φιλοσοφία των υπηρεσιών μας.

Αναθέστε το ακίνητό σας στους καλύτερους της αγοράς
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ CLOUDKEYS

 • Υψηλότερο εισόδημα – τέρμα τα 25 ή τα 30 ευρώ την ημέρα
 • Χωρίς LOCK-BOX – Υποδοχή από εξειδικευμένο υπάλληλο
 • Πολλαπλά κανάλια – Airbnb, Booking, Expedia, VRBO και άλλα
 • Δίκτυο B2B – Μίσθωση σε εταιρικούς πελάτες της Cloudkeys
 • Καταχώριση καταλύματος στα διαμερίσματα προς ενοικίαση
 • Υψηλής ποιότητας λευκός ιματισμός Cloudkeys
 • Φορολογηθείτε στο καθαρό εισόδημα που λαμβάνετε
 • Καταχώρηση κρατήσεων στο Μητρώο Βραχυχρόνιων Μισθώσεων

Εύκολα χρήματα

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε ως ιδιοκτήτης είναι να παρακολουθείτε τις άμεσες πληρωμές στον λογαριασμό σας.

Περισσότερες κρατήσεις

Μέσα από την συνεχώς αναπτυσσόμενη πλατφόρμα της CloudKeys, βελτιστοποιούμε την καταχώρηση του ακινήτου και πετυχαίνουμε περισσότερες κρατήσεις και μεγαλύτερο εισόδημα!

Μοναδική φιλοξενία

Παρέχουμε 5άστερη φιλοξενία… την οποία δυσκολεύονται να κατακτήσουν ακόμη και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες

Δίκτυο B2B

Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα διαμερίσματά μας για την φιλοξενία συνεργατών και υπαλλήλων τους

Διαχείριση Check-In & Check-Out

Υποδεχόμαστε τους φιλοξενούμενούς σας και τους «ξεναγούμε» στο χώρο σας, τις παροχές και τους κανόνες του σπιτιού σας.

Υπηρεσίες καθαριότητας

Φροντίζουμε για την υψηλού επιπέδου καθαριότητα του ακινήτου σας ανάμεσα στις κρατήσεις

Αυξημένο Εισόδημα και Πολλαπλά Κανάλια OTA

Χρησιμοποιούμε κορυφαίες τεχνικές στον τομέα του Revenue Management και διαχειριζόμαστε πολλαπλές καταχωρήσεις με κορυφαία συνδεσιμότητα με OTAs (Online Travel Agents).

Μέσω της εξειδίκευσης και της συνεργασίας με τα κανάλια αυτά, παρέχουμε άκρως ανταγωνιστική τοποθέτηση για το ακίνητό σας. Διαχειριζόμαστε προσφορές, τιμές και διαθεσιμότητα με τον βέλτιστο και πιο αποδοτικό τρόπο.

Η διαχείριση κρατήσεων γίνεται με υποδειγματικό τρόπο από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Cloudkeys.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που συνεργάζονται με την Cloudkeys αναφέρουν έως και 80% μεγαλύτερο εισόδημα σε σχέση με την προηγούμενη εταιρία διαχείρισης.

Τα ακίνητα που διαχειριζόμαστε είναι επιλεγμένα ως προς την ποιότητα την τοποθεσία και άλλους σημαντικούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα:

Προϋποθέσεις Διαχείρισης | Γιατί να Επιλέξετε Εταιρία Διαχείρισης | Δείτε τα Διαμερίσματα

Κορυφαία Φιλοξενία

Παρέχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας που έχει αναγνωριστεί από τους ταξιδιώτες με εξαιρετικές κριτικές στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Συνεργαστείτε με την κορυφαία εταιρία διαχείρισης

Μητρώο Βραχυχρόνιων Μισθώσεων & myDATA

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ το εισόδημα από κάθε βραχυχρόνια μίσθωση θα πρέπει να δηλώνεται στο μητρώο μετά από το check-out του μισθωτή που ενοικιάζει το διαμέρισμα. Παράλληλα τα έσοδα από κάθε μίσθωση πρέπει να δηλώνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του συστήματος myDATA.

Η CloudKeys αναλαμβάνει την διαδικασία δηλώσεων όλων των μισθώσεων και την έκδοση παραστατικών εμπρόθεσμα και χωρίς καμία επιβάρυνση του ιδιοκτήτη στις εφαρμογές αυτές της ΑΑΔΕ.

Η διαδικασία ένταξης του ακινήτου στην «οικονομία του διαμοιρασμού» καθώς και η καταχώρηση στο μητρώο σύμφωνα με τις συγκεκριμενες διατάξεις της ΠΟΛ 1187/2017 διεκπεραιώνεται πλήρως από την CloudKeys.

Καταχώρηση Μισθώσεων

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας καταχωρεί κατά την ημερομηνία της αναχώρησης του μισθωτή (check-out) όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο ειδικό μητρώο της ΑΑΔΕ. Μια σημαντική υποχρέωση σας σαν ιδιοκτήτης και νόμιμος διαχειριστής του ακινήτου δρομολογείται από την CloudKeys χωρίς καμία επιβάρυνση.

Προνόμια CloudKeys

Προνομιακή Τιμή Φωτογράφισης

Επαγγελματική φωτογράφιση με εξειδικευμένο φωτογράφο ξενοδοχειακών καταλυμάτων

Φροντίδα και Συντήρηση Ακινήτου

Φροντίζουμε το ακίνητό σας ακριβώς όπως και το σπίτι μας. Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες επίβλεψης και καθαριότητας μας επιτρέπουν να ανακαλύπτουμε άμεσα φθορές και προβλήματα. Προβαίνουμε σε άμεσες εργασίες συντήρησης στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Προσωποποιημένο Check-in

Η μεγάλη εμπειρία μας επιτρέπει την προσωποποιημένη διαδικασία check-in ειδικά σχεδιασμένη για κάθε guest ξεχωριστά για την μεγιστοποίηση των θετικών κριτικών που αφήνουν μετά την διαμονή τους. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε την αύξηση των τιμών διανυκτέρευσης και μία αξέχαστη εμπειρία για τους guests.

Διαδικασίες Ασφάλειας

Συνεχώς αναβαθμισμένη διαδικασία ασφάλειας για τους guests που μισθώνουν το ακίνητο καθώς και για το προσωπικό φιλοξενίας, και για τους καθαριστές, και για τα τεχνικά συνεργεία που αναλαμβάνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών

Επαγγελματικός Ιματισμός

Παρέχουμε λευκό επαγγελματικό ξενοδοχειακό ιματισμό στις premium υπηρεσίες μας ή ζητάμε την παροχή ιματισμού από τους ιδιοκτήτες μας σε προνομιακές τιμές. Αναλαμβάνουμε την φροντίδα και την καθαριότητα του ιματισμού σε επαγγελματικά και βιομηχανικά πλυντήρια

Έχετε ακόμα απορίες για το πώς γίνεται;

Συχνές Ερωτήσεις για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών (Δεκέμβριος 2023) απαιτεί από ιδιοκτήτες που διαθέτουν τουλάχιστον 3 ακίνητα προς βραχυχρόνια μίσθωση την επιβολή ΦΠΑ σε κάθε βραχυχρόνια μίσθωση.

Ως βραχυχρόνια μίσθωση λογίζεται οποιαδήποτε μίσθωση ακινήτου, είτε μέσω διαχειριστή όπως η Cloudkeys, είτε απευθείας από τον ιδιοκτήτη είναι με διάρκεια διαμονής μέχρι 60 ημέρες.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για το νομοσχέδιο αυτό θα παραθέσει η Cloudkeys από το νέο έτος (2024).

Το μέσο εισόδημα από τα ακίνητα που διαχειριζόμαστε είναι πάνω από το 150% των χρημάτων που θα μπορούσε να κερδίσει ένας ιδιοκτήτης ακινήτου από μια μακροχρόνια μίσθωση.

Οι τιμές διανυκτέρευσης που μπορεί να πουληθεί ένα σπίτι είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων όπως η περιοχή, η κατάσταση, ο εξοπλισμός, η εποχιακή ζήτηση και δεκάδες άλλοι παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψη για να διαμορφώσουμε την τιμολογιακή πολιτική που θα μεγιστοποιήσει το εισόδημα.

Η εμπειρία της CloudKeys είναι καθοριστική για την μεγιστοποίηση της πληρότητας και την αυξημένη κερδοφορία του σπιτιού σου. Πολλοί πελάτες μας απολαμβάνουν αυξημένο εισόδημα κατά 70-200% σε σχέση με την προηγούμενη εταιρία διαχείρισης που είχαν αναθέσει το ακίνητό τους.

Η CloudKeys έχει μία εξαιρετική διαδικασία με δικλείδες ασφαλείας που αποτρέπει τους φιλοξενούμενους να κάνουν ζημιές και τους προτρέπει να σέβονται τον χώρο φιλοξενίας.

Η εμπειρία μας δείχνει πως οι πιο συνηθισμένες ζημιές είναι το να σπάσει ένα ποτήρι (κάτι για το οποίο δεν ζητάμε αποζημίωση) ή το να υπερφορτωθεί το ηλεκτρολογικό ή οι υδραυλικές υποδομές (ζημιές που συνήθως έχουν να κάνουν με την συντήρηση των υποδομών του ακινήτου και συνεπώς επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη).

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να συμβεί μία σοβαρή ζημιά και να μην είναι δυνατή η αποζημίωση, είτε γιατί η κάρτα του φιλοξενούμενου δεν έχει αρκετά χρήματα, είτε γιατί η Airbnb δεν δέχεται να αποζημιώσει.

Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε την ασφαλιστική κάλυψη για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Είναι μία οικονομική λύση που σάς διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση.

Η πολιτική φιλοξενίας της Cloudkeys δεν επιτρέπει πάρτυ στα διαμερίσματα που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Πέρα από την όχληση των ενοίκων και των γειτόνων, είναι πολλά τα θέματα γύρω από τέτοιες συναθροίσεις πολλών ανθρώπων.

Κυρίως η φθορά του ακινήτου.

Η Cloudkeys έχει εμπειρία από περιστατικά φιλοξενούμενων που ήθελαν να κάνουν πάρτυ χωρίς να ενημερώσουν. Έχουμε συγκεκριμένη διαδικασία ασφαλείας για να εντοπίζεται γρήγορα αποφεύγεται αυτή η περίπτωση.

Δεν μας έχει συμβεί ποτέ, αλλά δεν είναι βέβαιο πως δεν θα συμβεί ποτέ.

Αν «αναγνώσουμε» τέτοια συμπεριφορά πάντα ενεργούμε αποτρεπτικά – και μέχρι στιγμής με επιτυχία – στα πλαίσια των συμβατικών μας υποχρεώσεων με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, το αστικό δίκαιο και τις να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο νόμος είναι σαφής σε αυτές τις περιπτώσεις και υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες και από πλευράς πλατφορμών, και από τις Αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε την σύναψη σύμβασης ασφαλιστικής κάλυψης για βραχυχρόνιες μισθώσεις και να μην στηριζόμαστε στις εγγυήσεις αποζημίωσης από τις πλατφόρμες.

Η απάντηση είναι και ναι και όχι.

Πρέπει να αποδείξετε ότι η ζημιά προκλήθηκε από τον συγκεκριμένο φιλοξενούμενο με στοιχεία για να σας αποζημιώσει η Airbnb.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις με ζημιές μεγάλης αξίας ίσως χρειαστεί και πραγματογνώμονας.

Δεν είναι πάντα εύκολο να πάρετε την πλήρη αποζημίωση, συνεπώς συνιστούμε την εξειδικευμένη ασφάλιση για βραχυχρόνιες μισθώσεις που προσφέρουν αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες.

Σε γενικές γραμμές, ζημιές μεγάλης αξίας είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η Cloudkeys έχει φιλοξενήσει πάνω από 10,000 ταξιδιώτες στα διαμερίσματα που διαχειρίζεται και επίσης παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης ξενοδοχείων, επίσης με χιλιάδες φιλοξενούμενους.

Συνήθως οι ζημιές αφορούν το να έχει σπάσει ένα γυάλινο ποτήρι ή ένα πιάτο.

Από τις αρχές της πανδημίας, και πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, η CloudKeys παρέχει ειδικό εξοπλισμό στους καθαριστές για την προστασία τους από τυχόν μόλυνση που προέκυψε από κάποια μίσθωση διαμερίσματος.

Έχουν γίνει αλλαγές και στα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται και η διαδικασία καθαριότητας μετά από κάθε κράτηση εστιάζει σε πιο ενδελεχές καθάρισμα χρησιμοποιώντας καθαριστικά με απολυμαντική δράση.

Καθαρίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που γίνεται συχνή επαφή από τους επισκέπτες και παράλληλα προχωρήσαμε σε προμήθεια συσκευών ατμού που απολυμαίνουν έπιπλα και επιφάνειες με πολύ μεγάλες θερμοκρασίες, χωρίς φυσικά να προκαλούν φθορά.

Τέλος έχει αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος που το κάθε διαμέρισμα αερίζεται φυσικά ενδιάμεσα από κρατήσεις.

Παράλληλα ο ιματισμός όπως τα κλινοσκεπάσματα πλένονται σε ειδικές εγκαταστάσεις με πιστοποίηση ISO, περιλαμβανομένων και όλων των προδιαγραφών για τον COVID.

Κανένα πρόβλημα! Το ακίνητό σας θα καταχωρηθεί στον λογαριασμό της CloudKeys που έχει ήδη αποκτήσει εξαιρετική φήμη στην πλατφόρμα του Airbnb, συνεπώς θα έχει πιο γρήγορα κρατήσεις από το να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό από την αρχή.

Παράλληλα χρησιμοποιούμε και το booking.com που αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για το σπίτι σας. Ανά περίπτωση χρησιμοποιούμε και άλλα κανάλια ανάλογα με την περιοχή και το είδος ακινήτου.

Καταχωρούμε το σπίτι σας και χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνουν οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με προηγμένη παραμετροποίηση και τεχνικές που αυξάνουν την προβολή του και μεγιστοποιούν την πληρότητα και την κερδοφορία του.

Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθεσία, τα ακίνητα που πραγματοποιούν βραχυχρόνιες κρατήσεις δεν χρειάζονται πλέον ειδικό σήμα λειτουργίας (ΕΣΛ) του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία κάθε ακίνητο πρέπει να καταχωρηθεί στο μητρώο βραχυχρόνιων μισθώσεων της ΑΑΔΕ.

Σαφώς και είναι απαραίτητη η δήλωση των εισοδημάτων στην εφορία. Η CloudKeys προτρέπει όλους τους πελάτες-ιδιοκτήτες ακινήτων να ακολουθήσουν την νόμιμη οδό και να πληρώσουν όλους τους νόμιμους φόρους.

Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον λογιστή σας για την διαδικασία που απαιτείται, καθώς η εταιρία μας δεν παρέχει νομικές ή φοροτεχνικές συμβουλές και συνεπώς δεν είναι εξειδικευμένη στον συγκεκριμένο τομέα.

Η απόδοση των χρημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις στους ιδιοκτήτες σπιτιών/διαμερισμάτων που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Cloudkeys γίνεται με βάση τις διαμονές ή τις ακυρωμένες κρατήσεις με ακυρωτική πολιτική μη επιστροφής της αξίας της εκάστοτε μίσθωσης ή της αξίας της όποιας προκαταβολής έχει καταβάλλει ο φιλοξενούμενος πριν από την άφιξή του στο ακίνητο.

Όλες οι διαμονές στα καταλύματα της Cloudkeys δηλώνονται αυθημερόν μέσω του συστήματος MyData στην ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 μπορείτε να νοικιάζετε το ακίνητό σας χωρίς χρονικό περιορισμό ή κάποιον περιορισμό όσον αφορά το εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Μόνο με Υπουργική απόφαση μπορεί να υπάρξει περιορισμός (π.χ. 90 ημέρες το χρόνο) σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα για το τι ισχύει με το νέο νομοσχέδιο.

Η ελάχιστη υποχρέωση ιδιοκτητών ακινήτων που προσφέρονται για βραχυπρόθεσμες μισθώσεις είναι να δηλωθεί το ακίνητο στην εφορία μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο site www.aade.gr και την λήψη του μοναδικού αριθμού καταχώρησης της μίσθωσης

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ακινήτων που μπορείτε να διαθέτετε ως ιδιοκτήτης ή ώς εκμισθωτής για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Χρειάζεται μόνο ξεχωριστός αριθμός μητρώου για κάθε ακίνητο που διαθέτετε.

Σαφώς. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες κυρίως που ψάχνουν κάπου να μείνουν για 2-3 μήνες ή περισσότερο και είναι δύσκολο να βρουν ένα διαμέρισμα με σύνδεση στο Internet και να μην χρειάζεται να μεταφέρουν λογαριασμούς στο όνομά τους.

Συνήθως είναι δημοσιογράφοι σε πολυήμερες αποστολές στην Αθήνα, Ιατρικός τουρισμός και άλλες περιπτώσεις.

Για τους «νεκρούς» μήνες του χειμώνα προσπαθούμε να μισθώσουμε το ακίνητό σας σε τέτοιες περιπτώσεις με ειδική συμφωνία ως προς την κατανάλωση ηλεκτρικού (που είναι και το κύριο έξοδο).

Διαχείριση Πλατφορμών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης

Η CloudKeys έχει διαχειριστεί χιλιάδες διαμονές από κρατήσεις πελατών στα σημαντικότερα δίκτυα τουριστικών κρατήσεων παγκοσμίως. Διατηρούμε στενές επαφές και έχουμε αναβαθμισμένο λογαριασμό στα περισσότερα από αυτά και συμμετέχουμε ενεργά σε εκδηλώσεις, συνέδρια και συχνές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη και διαχειριστές λογαριασμών τουριστικών ακινήτων και ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Διαχείριση Airbnb

Διαχείριση κρατήσεων και βελτιστοποίηση καταχώρησης στην δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb. Δημιουργία ή αναβάθμιση περιγραφών και άλλων κειμένων που περιλαμβάνονται στην καταχώρηση του διαμερίσματός σας και άμεση απάντηση στα ερωτήματα υποψηφίων πελατών.

Διαχείριση Booking.com

Βέλτιστη παραμετροποίηση της καταχώρησης του σπιτιού στο booking.com, ένα από τα πιο δυνατά κανάλια κρατήσεων παγκοσμίως. Πλήρης διαχείριση του ακινήτου στον λογαριασμό της εταιρίας μας και έκδοση παραστατικών στους πελάτες. Άμεση απάντηση στα ερωτήματα υποψηφίων πελατών.

Διαχείριση Expedia

Καταχώρηση και προώθηση του διαμερίσματος στο δίκτυο της Expedia που περιλαμβάνει πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία κυρίως της Αμερικής και ανεξάρτητα δίκτυα όπως η Travelocity, Hotels.com, Trivago, ebookers και άλλα δημοφιλή δίκτυα online κρατήσεων.

Διαχείριση VRBO

Καταχωρούμε το σπίτι στην ολοένα και πιο δημοφιλή πλατφόρμα VRBO (πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Expedia αλλά λειτουργεί ως ανεξάρτητο δίκτυο). Διαχείριση τιμολογιακής πολιτικής και βελτιστοποίηση της καταχώρησης για υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζητήσεων των τουριστών.

Περιοχές που Καλύπτουμε στο Κέντρο της Αθήνας

 • Κουκάκι – Μακρυγιάννη
 • Ακρόπολη – Πλάκα
 • Θησείο
 • Σύνταγμα – Εμπορικό Τρίγωνο
 • Ψυρρή
 • Παγκράτι
 • Περιοχή Hilton
 • Κολωνάκι – Ευαγγελισμός
 • Ιλίσια
 • Αμπελόκηποι