ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Η φιλοξενία της Cloudkeys στο πλευρό σας

Κάνοντας το καλύτερο δυνατό για το ιατρικό ταξίδι σας στην Ελλάδα

Προγραμματίζοντας το ταξίδι σας στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους είναι σίγουρο ότι όσα λιγότερα πρακτικά θέματα σας απασχολούν, όπως η διαμονή και οι μετακινήσεις, τόσο πιο επικεντρωμένοι θα είστε στα ιατρικά. Ειδικά, αν έχετε να αντιμετωπίσετε σοβαρότερα θέματα υγείας και όχι εξετάσεις ρουτίνας για παράδειγμα, είναι απαραίτητο το μυαλό σας να είναι όσο πιο καθαρό και ξέγνοιαστο γίνεται.

Η συμβουλή μας, λοιπόν, είναι εσείς να επικεντρωθείτε στις ιατρικές σας ανάγκες και να αφήσετε όλα τα υπόλοιπα θέματα του ταξιδιού πάνω μας. Θα μετατρέψουμε το ταξίδι σας σε μια ευχάριστη ανάμνηση, σε μια αξεχαστη εμπειρία που θα θέλετε να θυμάστε, ακόμα κι αν το ταξίδι σας δεν ξεκίνησε ακριβώς έτσι.

Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα

Τα ταξίδια για λόγους υγείας αποτελούν το 7% όλων των εγχώριων και διεθνών ταξιδιών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, και τα επόμενα χρόνια αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στους κλάδους του Ιατρικού Τουρισμού, Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 34η θέση παγκοσμίως στον ιατρικό τουρισμό, μία πολύ σημαντική θέση, καθώς η χώρα προσελκύει 85.000 άτομα ανά χρόνο τα οποία ταξιδεύουν για τους παραπάνω λόγους. Μέχρι και το 2023, αναμένεται το νούμερο αυτό να ξεπεράσει τους 100.000 ιατρικούς ταξιδιώτες τον χρόνο.

Ειδικότερα, στον τομεά των θεραπειών γονιμότητας, ο σχετικός νόμος άλλαξε πρόσφατα στην Ελλάδα υπέρ των λίγο μεγαλύτερων γυναικών οι οποίες επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, καθώς το ηλικιακό όριο της εξωσωματικής γονιμοποίησης ανέβηκε στα 52 χρόνια. Αυτή η αλλαγή μπαίνει σε εφαρμογή από τις 30 Ιουνίου 2023. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα κατατάσσεται 5η στον κόσμο σε τουρισμό για αναπαραγωγικούς λόγους.

Δημοφιλείς θεραπείες στην Ελλάδα

Οι πιο δημοφιλείς ιατρικοί λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος την Ελλάδα είναι αναπαραγωγικοί, όπως ήδη αναφέραμε, καθώς επίσης και οφθαλμολογικοί, ορθοπαιδικοί, πλαστικές και αισθητικές επεμβάσεις, οδοντιατρικοί, επανόρθωσης και ανάρρωσης μετά από σοβαρά χειρουργεία, ειδικά ιατρικά θέματα όπως παχυσαρκία, γενικά χειρουργεία, τραυματολογία, μολυσματικές ασθένειες και ωτορινολαρρυγγικοί λόγοι ή εξειδικευμένες θεραπείες συγκεκριμένων ιατρικών κέντρων και νοσοκομείων. Φυσικά, δεν παραλείπουμε να αναφερθούμε και στον Ιαματικό Τουρισμό και Τουρισμό Ευεξίας λόγω της πληθώρας φυσικών πηγών που διαθέτει η χώρα και αποτελεί και αυτός ένα σημαντικό κομμάτι του τουρισμού της σύγχρονης Ελλάδας.

Μερικοί από τους κύριους λόγους που ο συγκεκριμένος τύπος ταξιδώτη θα επιλέξει την χώρα μας από την πατρίδα του για ιατρικά θέματα είναι η χρήση των τελευταίων τεχνολογιών και μεθόδων από εξειδικευμένο προσωπικό, η αναζήτηση καλύτερης φροντίδας και περιποίησης, η άμεση ικανοποποίηση ιατρικής ανάγκης χωρίς μεγάλες λίστες αναμονής, και φυσικά, το χαμηλότερο κόστος ιατρικών υπηρεσιών.

Ποιότητα των Υπηρεσιών

Υπάρχουν εξαιρετικές ιδιωτικές ιατρικές δομές, καθώς και αφθονία φυσικών ιαματικών πηγών στην Ελλάδα, και το γεγονός ότι οι παραπάνω ταξιδιώτες μπορούν να τα συνδυάσουν και τα δύο κατά την επίσκεψή τους, είναι ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη του ιατρικού τουρισμού, επιπρόσθετα με το χαμηλότερο κόστος υγείας και τις μικρότερες λίστες αναμονής σε σχέση με άλλες χώρες.

Χαμηλό κόστος, Υψηλότερη Αξία

Τα έξοδα του ταξιδιού και διαμονής, αλλά και ό,τι άλλο προκύπτει κατά τη διάρκεια είναι συνήθως σχετικά χαμηλά στην Ελλάδα συγκρινόμενα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, οι ασθενείς τείνουν να μένουν στην χώρα και πέρα από τις μέρες της θεραπείας και να επεκτείνουν τη διαμονή τους για μεγαλύτερο διάστημα.

Ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας

Όσα αναλύσαμε ήδη παραπάνω αναδεικνύουν την ευκολία με την οποία κάποιος μπορεί να συνδυάσει ένα ιατρικό ταξίδι στην Ελλάδα κάνοντας συγχρόνως και διακοπές. Και η Ελλάδα είναι σίγουρα η καταλληλότερη χώρα για αυτό.