Οδηγός για τα Μέσα Μεταφοράς Αθήνας

Μετακινηθείτε εύκολα στην πόλη της Αθήνας: όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται σε αυτόν τον οδηγό

Διαμερίσματα στην Αθήνα
Τηλεφωνικές κρατήσεις

+30 694 7799 100
Διαθέσιμα και WhatsApp & VIBER

Αναζήτηση Διαμερίσματος

Οι κρατήσεις υπόκεινται στους όρους και τις προϋποθέσεις των επιπλωμένων διαμερισμάτων Cloudkeys. Η πραγματοποίηση της κράτησής σας αυτομάτως σημαίνει ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τους όρους αυτούς.

Οδήγος για δημόσια Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς της Αθήνας είναι αρκετά εύκολα και απλά για να τα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν τρεις γραμμές μετρό οι οποίες συνδέουν το κέντρο της Αθήνας με το Αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά, το κεντρικό λιμάνι της χώρας. Υπάρχουν εξίσου πολλές γραμμές λεωφορείων με στάσεις στα κύρια σημεία ενδιαφέροντος για τουρίστες αλλά και για ταξιδιώτες για λόγους υγείας. To τραμ της Αθήνας το οποίο ξεκινάει από το Σύνταγμα μπορεί να σας πάει εύκολα και άνετα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, και μάλιστα είναι ο ιδανικός τρόπος αν θέλετε να επισκεφτείτε τις κοντινές παραλίες της Αθήνας και άλλα δημοφιλή σημεία της νότιας Αττικής. Τέλος, υπεραστικά λεωφορεία συνδέουν το κέντρο της Αθήνας με τα δύο μικρότερα λιμάνια, Ραφηνα και Λαύριο, με τα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέονται αρκετά ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Για να αγοράσετε εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς, ο ευκολότερος τρόπος είναι να πάτε σε οποιαδήποτε στάση μετρό και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο 1 διαδρομής 90′ που κοστίζει 1.20€, ημερήσιο εισιτήριο με κόστος 4.10€, εισιτήριο 5 ημερών με κόστος 8.20€ και το συνηθισμένο τουριστικό τριήμερο εισιτήριο που περιλαμβάνει και μία διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο αλλά και διαδρομές προαστιακού με κόστος 20€. Τέλος, να θυμίσουμε ότι για τα λεωφορεία και τα τρόλλεϊ δεν μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο μέσα από το λεωφορείο από τον οδηγό.

Μετακινήσεις από/προς το Αεροδρόμιο Αθηνών

Το πιο συνηθισμένο μέσο από το Αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας ή το αντίστροφο είναι το μετρό και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Λάβετε υπόψη, όμως, ότι ακόμα και η επιλογή του ταξί δεν είναι τόσο ακριβή όσο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ειδικά αν είστε 4 άτομα, το μετρό και το ταξί έχουν σχεδόν το ίδιο κόστος για τη διαδρομή από και προς το Αεροδρόμιο. Επιπλέον, κάθε μισή ώρα υπάρχουν και λεωφορεία τα οποία συνδέονται απευθείας είτε με το κέντρο της Αθήνας, είτε με το λιμάνι του Πειραιά και με τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων. Ένα μέσο αρκετά πιο οικονομικό, αλλά και πιο χρονοβόρο.

Μετρό Αεροδρομίου & Προαστιακός Σιδηρόδρομος

Η γραμμή 3 του μετρό (μπλε γραμμή) συνδέει το Αεροδρόμιο Αθηνών με το Σύνταγμα και το λιμάνι του Πειραιά. Οι συρμοί αναχωρούν κάθε μισή ώρα. Ο σταθμός του μετρό είναι ακριβώς έξω από την πύλη αφίξεων, περίπου 5-7 περπάτημα. Από τη στιγμή λοιπόν που θα προσγειωθείτε στην Αθήνα, θα σας πάρει περίπου μισή ώρα να φτάσετε στο μετρό, αν ταξιδεύετε μόνο με χειραποσκευή. Έτσι αν η πτήση σας φτάνει στις 13:00, οριακά θα μπορέσετε να πάρετε το μετρό των 13:30, αλλιώς θα πρέπει να περιμένετε το επόμενο των 14:00.

Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος επίσης συνδέει το Αεροδόμιο Αθήνας με το κεντρικό λιμάνι του Περαιά, αλλά και τον Σταθμό Λαρίσης, απ’ όπου γίνονται οι αναχωρήσεις για Θεσσαλονίκη και άλλους σημαντικούς προορισμούς της χώρας. Το πρόγραμμα των δρομολογίων εναλλάσσεται αναλόγως των ημερών, αλλά γενικά ακόμα και τελευταία στιγμή να βγάλετε το εισητήριό σας από τα εκδοτήρια του σταθμού, δε θα περιμένετε πάνω από μισή ώρα για την αναχώρησή σας.

Λεωφορεία Αεροδρομίου Αθηνών

Υπάρχουν λεωφορεία που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν όλο το 24ώρο, συνδέοντας το Αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης και το λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα δρομολόγια σταματάνε μόνο σε συγκεκριμένες στάσεις και όχι σε όλες που σταματάνε κανονικά τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, με αποτέλεσμα να φτάσετε στον προορισμό σας πιο γρήγορα. Για το λεωφορείο του Αεροδρομίου, θα χρειαστείτε διαφορετικό εισιτήριο από τις κανονικές διαδρομές μέσα στην πόλη.

  • X95 – Αεροδρόμιο Αθήνας – πλατεία Συντάγματος
  • X96 – Αεροδρόμιο Αθήνας – Λιμάνι Πειραιά
  • X97 – Αεροδρόμιο Αθήνας – Ελληνικό (η αρχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας)
  • X93 – Αεροδρόμιο Αθηνών – Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων & Κηφισού

Μετακινήσεις από/προς λιμάνι Πειραιά

Καθώς το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι πολύ μακριά από το κέντρο της πόλης, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να φτάσετε εκεί ή να επιστρέψετε στο κέντρο. Λάβετε υπόψη όμως ότι καθώς ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα χρειαστεί να υπολογίσετε επιπλέον χρόνο από τη στιγμή που θα φτάσετε στο σταθμό του Πειραιά μέχρι τη συγκεκριμένη αποβάθρα που θέλετε. Οπότε συμβουλή μας είναι να έχετε επιβεβαιώσει από πριν από ποια αποβάθρα αναχωρεί το πλοίο σας και να έχετε συνυπολογίσει και αυτόν τον χρόνο στον συνολικό της αναχώρησής σας.

  • Η γραμμή του μετρό 3 (μπλε γραμμή) συνδέει το Αεροδρόμιο Αθήνας με το λιμάνι του Πειραιά, και είναι ίσως ο γρηγορότερος τρόπος μετακίνησης.
  • Η γραμμή μετρό 1 (πράσινη) συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με την Ομόνοια και το Μοναστηράκι, αλλά και τα βόρεια προάστια της Αττικής.
  • Το λεωφορείο 040 που επίσης συνδέει το λιμάνι με το Σύνταγμα είναι 24ώρο και διασχίζει τη λεωφόρο Συγγρού περνώνας από τουριστικές περιοχές όπως της Ακρόπολης και το Κουκάκι.

Μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Από τη στιγμή που θα βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας και θέλετε να επισκεφτείτε αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος σε κοντινή απόσταση, μερικές φορές είναι πιο ωφέλιμο να χρησιμοποιήσετε ταξί αντί για μέσα μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση όμως το περπάτημα μέσα στο κέντρο της πόλης είναι αυτό που προτείνεται κατά κύριο λόγο. Θα σας δοθεί η δυνατότητα να διασχίσετε γειτονιές και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που αξίζουν και ελάχιστοι ταξιδιωτικοί οδηγοί τα αναφέρουν. Ένα παράδειγμα είναι η διαδρομή από την Ακρόπολη στην πλατεία Συντάγματος: μια διαδρομή που εύκολα μπορεί να γινει με τα πόδια.

Γενικά, η συγκοινωνία στην Αθήνα εξαρτάται από το που μένετε και το που θέλετε να πάτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό παρέχουμε κάποιες βασικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μετακινηθείτε στην πόλη. Αν έχετε ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένη μετακίνηση που δεν βρήκατε απαντήσεις, μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε απευθείας μαζί μας.

Υπάρχουν για παράδειγμα κάποια λεωφορεία και τρόλλεϋ τα οποία εξυπηρετούν αρκετά μεγάλο εύρος αποστάσεων της Αθήνας.

  • Λεωφορείο 550: Φάληρο – Κηφισιά. Συνδέει την Ακρόπολη μέσω της λεωφόρου Καλλιρόης και το Κουκάκι, περνώντας από τον σταθμό Συγγρού-Φιξ με τα βόρεια προάστια της Αθήνας και την Κηφισιά, διασχιζόντας την λεωφόρο Κηφισίας και περνώντας από σημαντικά νοσοκομεία της πόλης όπως το Ιπποκράτειο και τον Ερυθρό Σταυρό, το Υγεία, το μαιευτήριο Μητέρα, το εμπορικό κέντρο Golden Hall κ.α. Κατά τη διαδρομή του, περνάει επίσης από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) και το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι, καθώς επίσης από την Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και τα εμπορικά κέντρα Ψυχικού και Κηφισιάς.
  • Τρόλλεϋ 11: Άνω Πατήσια – Νέα Ελβετία, 24ώρο. Το βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου τρόλλεϋ είναι ότι είναι 24ώρο και περνάει από κεντρικές περιοχές της Αθήνας όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, το Παγκράτι, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το τραμ της Αθήνας

Από την πλατεία Συντάγματος ξεκινάνε όλες οι γραμμές του τραμ προς το λιμάνι του Πειραιά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, και περιοχές όπως Φάληρο, Άγιος Κοσμάς, Φλοίσβος, Άλιμος, Καλαμάκι, Γλυφάδα και Βούλα.

Ταξί και Mini Vans

Τα κίτρινα ταξί της Αθήνας προσφέρουν άνετες και βολικές μετακομίσεις μέσα στην πόλη. Για μικρές αποστάσεις, και αν είστε 3 ή 4 άτομα, το κόστος τους θα είναι αρκετά οικονομικό και σίγουρα πιο άνετο. Για παράδειγμα, ένα ταξί από την πλατεία Συντάγματος στην Ακρόπολη δε θα κοστισει πάνω από 5-6€, ανάλογα πάντα και με την κίνηση στους δρόμους.

Τα mini vans είναι ιδανικός τρόπος μετακίνησης για γκρουπ πάνω από 4 ή και 3 άτομα ή για ταξιδιώτες που έχουν μαζί τους αρκετές αποσκευές που υπό κανονικές συνθήκες δε θα χωρούσαν σε ένα κανονικό ταξί. Εκτός από τα κύρια μέσα μεταφοράς με τις συγκεκριμένες τους διαδρομές, οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν και ένα mini van για μία ή ακόμη και μισή μέρα, ώστε να οργανώσουν μια μικρή εκδρομή και να απολαύσουν αξιοθέατα εκτός κέντρου όπως ο Ναός του Ποσειδώνα στο Ακρωτήριο Σούνιο και η λίμνη Βουλιαγμένης.

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να νοικιάσουν mini van ώστε να επισκεφτούν αγαπημένες ιστορικές πόλεις εκτός Αθηνών όπως το Ναύπλιο, οι Δελφοί, οι φυσικές ιαματικές πηγές της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής Καμένα Βούρλα.

Για τους ταξιδιώτες

Η Cloudkeys προσφέρει πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα στην Αθήνα σε βολικές τοποθεσίες είτε ταξιδεύουν για αναψυχυχή και τουριστικούς λόγους είτε για ιατρικούς ή επιχειρηματικούς. Περιηγηθείτε στα διαμερίσματά μας ανά περιοχή της Αθήνας και κάντε κράτηση σήμερα!

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα

Διαθέτετε ή έχετε επενδύσει σε ιδιοκτησία σε κάποια από τις παραπάνω περιοχές της Αθήνας; Η Cloudkeys προσφέρει πλήρη διαχείριση και άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες. Μπορείτε να επισκεφτίτε τη σελίδα Διαχείριση Διαμερίσματος στην Αθήνα.για επιπλέον πληροφορίες. Η Cloudkeys μέσω των υπηρεσίων της προσφέρει επίσης υποστήριξη για τη διαχείριση ξενοδοχειών, κτιρίων και μεσιτικές επενδύσεις παρέχοντας συμβουλές και τοπικές μεσιτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς ακινήτων.