Ταξιδιωτικός Οδηγός Αθήνας

Αξιοποιήστε στο έπακρο το ταξίδι σας στην Αθήνα για διακοπές, επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους

Τηλεφωνικές κρατήσεις
+30 694 7799 100
Διαθέσιμα και WhatsApp & VIBER

Αναζήτηση Διαμερίσματος

Οι κρατήσεις υπόκεινται στους όρους και τις προϋποθέσεις των επιπλωμένων διαμερισμάτων Cloudkeys. Η πραγματοποίηση της κράτησής σας αυτομάτως σημαίνει ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τους όρους αυτούς.

Ταξιδιωτικός & Οδηγός Μετακινήσεων στην Αθήνα

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται ένας κατά κύριο λόγο καλοκαιρινός προορισμός. Συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική περίοδος ξεκινά συνήθως στις αρχές Απριλίου (γύρω στις διακοπές του Πάσχα), κορυφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και οι τελευταίοι παραθεριστές φεύγουν στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα θεωρείται ενδιάμεσος προορισμός, είτε πετώντας στην Αθήνα και παίρνοντας το πλοίο για τα εκατοντάδες νησιά είτε φτάνοντας στην Αθήνα για να επιβιβαστείτε σε πτήση επιστροφής στη χώρα προέλευσης. Πολλοί παραθεριστές στην Ελλάδα μπορεί και να μην επισκέφτούν καθόλου την Αθήνα, είτε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού είτε επειδή έχουν κλείσει απευθείας πτήση για κάποιο ελληνικό νησί.

Και είναι πραγματικά κρίμα, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε και να δείτε στην Αθήνα. Μάλιστα, αν θέλετε να πάρετε μια αρκετά καλή γεύση από αυτά θα πρέπει να μείνετε τουλάχιστον 3 νύχτες. Η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας αποτελούν τα βασικά must-see για κάθε ταξιδιώτη, αλλά και τα πολλά αρχαία ερείπια της πόλης προσφέρουν πλήθος ευκαιριών για περιήγηση στα αξιοθέατα. Πολλοί ταξιδιώτες μένουν για μία ή δύο νύχτες, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι έπρεπε να περάσουν περισσότερο χρόνο εδώ.

Ειδικά για ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα από χώρες εκτός Ευρώπης, η Αθήνα αποτελεί συνήθως μια μοναδική ευκαιρία ζωής. Το αρχαίο παρελθόν της πόλης, ο πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων γειτονιών αποτελούν το έδαφος για μια εκπληκτική ταξιδιωτική εμπειρία.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι εκτός από τα αρχαία αξιοθέατα, η Αθήνα προσφέρει στους επισκέπτες της γαστρονομικό, καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό, αρχιτεκτονικό, ακόμη και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Επίσης, καθώς συνδυάζει μια μεγάλη ακτογραμμή προς τα νότια του νομού, αποτελεί ιδανική τοποθεσία για να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι νομίζατε ότι θα χρειαστείτε.

Η Cloudkeys παρέχει αυτόν τον σύντομο ταξιδιωτικό οδηγό για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη σύντομη διαμονή τους στην Αθήνα, είτε περνούν μερικές ημέρες είτε μερικές εβδομάδες – κάτι που συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Οι χιλιάδες θαυμάσιοι επισκέπτες μας έδωσαν σπουδαίες πληροφορίες για τη συγγραφή αυτού του οδηγού, ιδίως από τις ερωτήσεις που κάνουν στο check-in ή online πριν και κατά τη διάρκεια της άφιξής τους.

Αρχαιολογικοί χώροι που Πρέπει να Επισκεφτείτε

Ακόμη και για τους ταξιδιώτες που δεν ενδιαφέρονται για τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, υπάρχουν ορισμένα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν.

Ακρόπολη & Παρθενώνας

Αυτή είναι σίγουρα η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος αναφέρεται στην Αθήνα. Η Ακρόπολη των Αθηνών είναι η αρχαία ακρόπολη που βρίσκεται σε μια βραχώδη προεξοχή πάνω από την πόλη της Αθήνας, στην κορυφή της παλαιότερης γειτονιάς της πόλης, την Πλάκα, και περιέχει τα ερείπια πολλών αρχαίων κτιρίων μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας, με πιο διάσημο τον Παρθενώνα.

Ναός του Δία

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός, επίσης γνωστός ως Ολυμπιείο ή Στήλες του Ολυμπίου Διός, είναι ένας πρώην κολοσσιαίος ναός στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, της Αθήνας. Ήταν αφιερωμένος στον “Ολύμπιο” Δία, ένα όνομα που προερχόταν από τη θέση του ως επικεφαλής των θεών του Ολύμπου. Θα το συναντήσετε κατά τη διάρκεια της βόλτας σας γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το Ζάππειο, οπότε μην παραλείψετε να κάνετε ένα διάλειμμα και εδώ για μια επίσκεψη.

Αρχαία Αγορά

Η αρχαία Αγορά της Αθήνας είναι το πιο γνωστό παράδειγμα αρχαίας ελληνικής αγοράς, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης και οριοθετείται στα νότια από το λόφο του Αρεοπάγου και στα δυτικά από το λόφο που είναι γνωστός ως Αγοραίος Κολωνός, που ονομάζεται επίσης λόφος της αγοράς. Η αρχική χρήση της Αγοράς ήταν χώρος συγκέντρωσης για εμπορικούς σκοπούς, συγκεντρώσεις ή κατοικίες. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε ώστε να την απολαύσετε στο έπακρο και να καταλάβετε τη σημασία της, είναι να παρακολουθήσετε κάποια επίσημη ξενάγηση, διαφορετικά θα χαθείτε μεταξύ των αρχαιοτήτων και απλώς θα περιπλανείστε γύρω από ερείπια.

Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)

Το Παναθηναϊκό Στάδιο ή Καλλιμάρμαρο είναι ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων στην Αθήνα και το μοναδικό στάδιο στον κόσμο χτισμένο εξ ολοκλήρου από μάρμαρο. Εδώ είναι που καταλήγει και η διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας κάθε Νοέμβριο. Ακόμα και αν δεν τρέχετε, είναι μια μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσετε έστω μια φορά τον εορτασμό του Αυθεντικού Ελληνικού Μαραθωνίου.

Παραδοσιακή Αγορά στο Μοναστηράκι

Η στάση Μοναστηράκι του μετρό θα είναι μάλλον η περιοχή στην οποία θα περάσετε τις περισσότερες ώρες. Καθώς βγαίνετε από το μετρό, στρίψτε στην οδό Ηφαίστου και φτάσατε! Εδώ μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά, τοπικά προϊόντα ή ακόμα και διεθνείς μάρκες, vintage πράγματα και αντίκες (ειδικά το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Αβησσυνίας), μπλουζάκια, παπούτσια, κοσμήματα… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Ναός του Ηφαίστου

Και καθώς περπατάτε μεταξύ Μοναστηρακίου και Θησείου, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσετε το Ναό του Ηφαίστου ή Ηφαιστείου. Πρόκειται για έναν καλοδιατηρημένο ελληνικό ναό αφιερωμένο στον Ήφαιστο, ο οποίος παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέπαφος μέχρι σήμερα. Είναι ένας ναός δωρικής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Αγοράς των Αθηνών, στην κορυφή του λόφου του Αγοραίου Κολωνού. Από τον 7ο αιώνα μέχρι το 1834 λειτουργούσε ως ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ακαμάτη. Η κατάσταση του κτιρίου έχει διατηρηθεί λόγω της ιστορίας ποικίλης χρήσης του.

Ναός του Ποσειδώνα (Σούνιο)

Ο Ναός του Ποσειδώνα είναι ένας αρχαίος ελληνικός ναός στο ακρωτήριο Σούνιο, 77 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, αφιερωμένος στον θεό Ποσειδώνα. Υπάρχουν ενδείξεις για την ίδρυση ιερών στο ακρωτήριο ήδη από τον 11ο αιώνα π.Χ. Οι σημαντικότεροι είναι οι ναοί του Σουνίου, ο ναός της Αθηνάς και ο ναός του Ποσειδώνα, δεν πιστεύεται ωστόσο ότι χτίστηκαν πριν από το 700 π.Χ., ενώ οι κούροι τους (ελεύθερα ελληνικά αγάλματα νέων ανδρών) χρονολογούνται περίπου εκατό χρόνια αργότερα.

Δεν είναι κοντά στο κέντρο της Αθήνας, και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να φτάσετε εκεί με τα μέσα μεταφοράς, αλλά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, πολλοί επισκέπτες της πόλης επιλέγουν να πάνε εκεί ως ημερήσια εκδρομή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι παραλίες του Σουνίου είναι ίσως οι πιο όμορφες και καθαρές της Αθηναϊκής Ριβιέρας, είτε νοικιάζοντας αυτοκίνητο είτε κλείνοντας κάποια μεταφορά μαζί με ξενάγηση. Τέλος, αν έχετε την τύχη να επισκεφθείτε την Αθήνα κατά τη διάρκεια νύχτας με πανσέληνο, αυτό είναι το απόλυτο μέρος για να βρεθείτε. Συνήθως, πραγματοποιούνται και συναυλίες γύρω από το Ναό.

Για τους ταξιδιώτες

Η Cloudkeys παρέχει πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα στην Αθήνα σε βολικές τοποθεσίες για διακοπές, επαγγελματικά, ιατρικά ή συνεδριακά ταξίδια. Περιηγηθείτε στα διαμερίσματά μας ανά περιοχή της Αθήνας και κάντε κράτηση σήμερα!

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα

Διαθέτετε ή έχετε επενδύσει σε ιδιοκτησία σε κάποια από τις παραπάνω περιοχές της Αθήνας; Η Cloudkeys προσφέρει πλήρη διαχείριση και άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες. Μπορείτε να επισκεφτίτε τη σελίδα Διαχείριση Διαμερίσματος στην Αθήνα.για επιπλέον πληροφορίες. Η Cloudkeys μέσω των υπηρεσίων της προσφέρει επίσης υποστήριξη για τη διαχείριση ξενοδοχειών, κτιρίων και μεσιτικές επενδύσεις παρέχοντας συμβουλές και τοπικές μεσιτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς ακινήτων.